כלכלה מעגלית
אינפיניה   |   28/03/2023

הפלסטיק שלכם יכול להיות האוצר של מישהו אחר

בעל עסק? התרומה שלך לשמירה על כדור הארץ מתחילה כאן. יעדי המשרד להגנת הסביבה מגדירים רף של 51 אחוזי מיחזור פסולת עד ל2030. כרגע אנחנו עומדים על כמחצית מהכמות אבל יש תקווה, ושותפים לה מפעלים וחברות שהחלק שלהם בבניית סביבה נקייה ובריאה הרבה יותר חשוב ממה שכולכם מדמיינים

ישראל מנסה להתמקם בצמוד למדינות אחרות בעולם שמציבות את העיסוק הסביבתי על סדר יומן, ולאורך השנים חוקקה חמישה חוקים שמגדירים אחריות יצרן מורחבת על יצרנים ויבואנים של מוצרים שונים.

   

מה המשמעות של זה? יצרן או יבואן אחראי לכל המיחזור של המוצר, כולל הטיפול בו גם אחרי שלקוח לא רוצה בו עוד. אחד מאותם חוקים מתייחס לנושא הטיפול באריזות וגם לאיסוף שקיות פלסטיק והשלכתן לפח המתאים. מדובר בצעדים חשובים אבל בלי תמיכה ועידוד של חברות ומפעלים גדולים להצטרף למהפכה הסביבתית שעוברת על ישראל בשנים האחרונות, הדרך לסביבה נקייה מפסולת תישאר ארוכה מתמיד.

       
שופל ממיין פלסטיק
 
 

לכל פלסטיק יש ייעוד

נתוני המשרד להגנת הסביבה מראים כי 5.3 מיליון טונות של פסולת עירונית ומסחרית מיוצרים בישראל בכל שנה. לפי הנתונים בשנים האחרונות חלה עלייה מתונה בשיעור המיחזור בישראל ובמהלך 2018 הוא הגיע ל-24 אחוזים. על פי יעדי המשרד להגנת הסביבה שהזכרנו קודם, נדרשת ישראל לעמוד ביעד של 51 אחוזי מיחזור פסולת עד לשנת 2030, ובמאבק הזה לוקחים חלק שורה ארוכה של גופים: בראש ובראשונה הציבור, תעשיית המיחזור, מפעלי המיון והפסולת, הרשויות המקומיות וחברות ומפעלים.
 

אם אתם עסק קטן ומשפחתי או מפעל גדול, דעו שגם לכם יש הרבה מה לעשות במאבק הסביבתי הזה של כולנו. אתם יכולים, למשל, להקים צוות ירוק שיורכב מכמה מתנדבים שיהיו אחראים על הנושא וידאגו לכך שכל מה שבר מיחזור בסביבת העבודה אכן יגיע לפח המתאים. דבר נוסף שאפשר לעשות הוא לעודד תחרות בין המחלקות בתחום המיחזור, ולקבוע יעדים ברורים מראש. כך תקבלו גם חינוך למיחזור וגם שיתוף פעולה רחב יותר מהעובדים שלכם. אנחנו ממליצים תמיד לשקול את האפשרות לרכוש מוצרים מחומרים ממוחזרים וכאלה יש לא מעט.

 
פתרון יעיל נוסף הוא הצבה של פחים למיחזור בעמדות מתאימות, או הקמה של מרכזי מיחזור סביבתיים למפעל שמהם יהיה קל יותר לשנע החוצה את כל הפסולת בדיוק כמו שאנחנו עושים עבורכם. כמובן שגם אנו כחברה הגדולה והמובילה בישראל לוקחים חלק מרכזי במאבק לסביבה נקייה ובריאה יותר גם בעולמות הפלסטיק ודואגים למחזר מגוון סוגים של פלסטיק בדגש על יריעות. חלק אחד בפעילות שלנו בתחום איסוף הפלסטיק הוא במתן שירותי עיבוד למפעלים ולחברות. אצלנו, במפעל מיחזור הפלסטיק המתקדם שלנו, מקבלים חומר מכל אתרי האיסוף אחרי שעבר מיון ראשוני ונכבש לבאלות.
   
איך זה קשור אליכם?… נניח שאתם מפעל שמחפש למחזר את אותם מוצרים שנותרו על קו הייצור, או כאלה שיש בהם תקלה מסוימת שלא מאפשרת להוציא אותם לשוק ובכל מקרה אחר הייתם פשוט משליכים לפח הקרוב אליכם. זה בדיוק הרגע ליצור איתנו קשר, ולבקש שנמחזר עבורכם את אותם מוצרים לא תקינים ונחזיר לכם אותם כחומר מגורען – לאחר שעבר גריסה ושטיפה. לדוגמה, אחד מלקוחותינו הוא מפעל שמייצר יריעות לחממות והוא מעביר אלינו 150 טון פחת בחודש כדי שנוכל לתת לפלסטיק את החיים החדשים שמגיעים לו. כך גם מפעל לייצור צנרות לטפטוף, אשר מעביר אלינו את הפסולת.  
   
מה עושים עם פסולת הפלסטיק? אנחנו גורסים, שוטפים ומחזירים לכם את המוצר חזרה בצורה אחרת מה שמאפשר להשתמש בו בשנית. החלק הנוסף בפעילות שלנו, שהוא המרכזי יותר מבין השניים, הוא באיסוף שרינקים וסטרצ'ים למשטחים ממרכזים לוגיסטיים גדולים, מסופרים, ממרכזי קניות ועוד. החומרים האלה מגיעים אלינו בבאלות גם כן אחרי מיון וכבישה, ואנחנו מעבירים אותם גריסה, שטיפה וגרעון ללא החזרה ללקוח בסיום התהליך.
   
השלב הבא של הפסולת הזו מגיע בדמות מכירה למפעלי צנרת חשמל ותקשורת, או למפעלים להכנת שקיות או יריעות מפלסטיק – תעשייה חזקה כחול לבן שגם שומרת על הסביבה כמה שאפשר.
   
 
באלות של פלסטיק

מה עם הפלסטיק שלכם?

רוצים גם אתם להצטרף לאלפי לקוחות מרוצים ולקחת חלק מרכזי בתעשיית המיחזור, לשמור על החוק ובעיקר לשמור על הסביבה של כולנו? לחצו כאן ותגיעו למקום שבו תוכלו להתחיל לשנות את העתיד שלכם, של הפלסטיק ושל הכדור שלנו.

שתף:

כתבות נוספות