כלכלה מעגלית

אודות

ברוכים הבאים לכלכלה המעגלית הגדולה בישראל

ברוכים הבאים לחברת אינפיניה (נייר חדרה לשעבר), הקבוצה הגדולה בישראל לפתרונות מחזור ואריזה. אינפיניה עוסקת במיחזור, ייצור נייר לקרטון וייצור אריזות. אינפניה היא חברה הגדולה ביותר בישראל המקדמת את מודל הכלכלה המעגלית ויודעת להפוך כ-400 אלף טון פסולת לנייר לאריזות מתקדמות.

בשנת 2022 השיקה קבוצת אינפיניה מיתוג חדש המחבר את כל חלקי הקבוצה (אמניר, נייר חדרה וכרמל פרנקל) לחזון שאפתני: “לשפר את פני הסביבה ואיכות החיים בה, באמצעות פתרונות חדשניים המאפשרים להפוך פסולת לחומר גלם, למוצר וערך משותף, כלכלי וחברתי”.

כך הפכה חברת אמניר לאינפיניה מחזור, נייר חדרה לאינפיניה נייר לקרטון וכרמל פרנקל לאינפיניה אריזות

כיום חברת אינפיניה היא החברה הגדולה בישראל שמקדמת את מודל הכלכלה המעגלית ויש לה חלק מהותי בשיפור פני הסביבה ואיכות החיים בישראל

אנחנו מאמינים כי יש לנו תפקיד חשוב בשמירה על איכות החיים בישראל, לצד שמירה איכות הסביבה. עם זאת, לבד לא נצליח. אנו מקווים ומאמינים שבכוחות משותפים נוכל לאסוף יותר ויותר פסולת נייר וקרטון ולתת לה חיים חדשים בדמות עושר של מוצרי אריזה מתקדמים ואיכותיים. כך, נוכל לשמור על איכות החיים במדינה גם לדורות הבאים.

באינפיניה יוצרים ערך משותף

אנו רואים עצמנו כחלוצים ביישום גישת הכלכלה המעגלית. אנו שוקדים על שיפור איכות המוצרים אותם אנו מוכרים ללקוחותינו הסופיים והתאמתם לצרכיהם, הגדלת מגוון המוצרים וכן, על ייעול תהליכי הייצור ושיפור האינטגרציה בין תחומי פעילותינו. המיקוד העסקי במודל הכלכלה המעגלית מסייע לנו לתת מענה לביקוש הגדל בשוק מוצרי האריזה מבוססי קרטון ממוחזר, תוך מיצוי הפוטנציאל הגלום בשרשרת הערך.

 

הפעילות שלנו משרתת את “לקוח הקצה” פעמיים: פעם אחת כאשר אנו מפנים את פסולת הקרטון והנייר לצורך מיחזור ופעם שנייה, כאשר אנו הופכים את פסולת הקרטון לאריזות קרטון המשמשות את אותו הלקוח.

איך יוצרים ערך משותף?

קיימות

כלכלה מעגלית

המסע שלנו

1951
הקמת החברה

הקמת חברת ״מפעלי נייר אמריקאים ישראליים״ – מנא״י.

1953
פתיחת המפעל

מפעל הנייר העברי הראשון מתחיל לפעול בחדרה, הודות להשקעתם של קבוצת תעשיינים אמריקאים יהודים.

1959
הנפקת החברה

החברה מונפקת בבורסה בתל אביב! בנוסף, היא החברה הישראלית הראשונה המונפקת בבורסת AMEX בניו-יורק.

1960
רכישת מכונה מס' 2

הפועלת עד היום במפעל ומייצרת גלילי נייר לקרטון.

1966
עבודה ישראלית

אחרון העובדים הזרים שסייעו בהקמתו והרצתו של המפעל עוזב את הארץ.

1967
רכישת מכונה מס' 3

המייצרת נייר טישו, מגבות נייר וקרפ.

1967
הקמת אמניר

המטרה – לאסוף פסולת נייר למחזור ולהפחית את השימוש בתאית מיובאת.

1967
הקמת חוגלה

חברת הבת “חוגלה” מוקמת והופכת לחברה הראשונה בארץ לייצור נייר טואלט.

1976
רכישת מכונה מס' 4

המכונה מתחילה את פעילותה הממושכת, עד היום, בייצור ניירות כתיבה והדפסה. המפעל מייצר לראשונה 77 אלף טון בשנה.

1992
הצטרפות כרמל פרנקל

אנו רוכשים את חברת “כרמל מערכות מיכלים”, המייצרת קרטון גלי לתעשיית אריזות הקרטון.

1992
הקמת גרפיטי

אנו מקימים את גרפיטי לאספקת צרכים משרדיים לאלפי לקוחות עסקיים, גופים מוסדיים, רשתות וחנויות.

1996
שותפות חוגלה- קימברלי

חתימת הסכם שותפות עם חברת קימברלי קלארק העולמית. חוגלה הופכת ל”חוגלה – קימברלי בע”מ”.

1999
שת"פ עם ניוזידלר

מנא”י חותמת על שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת הנייר האוסטרית, נויזידלר,(כיום מונדי), לימים תיקרא “מונדי – נייר חדרה”.

2007
מעבר המפעל לשימוש בגז טבעי

פורצי דרך בתעשייה הישראלית, כמפעל הראשון בארץ שמתחבר לגז טבעי.

2007
תחילת פעילות מכונה מס' 8

הקמת מכונת נייר מתקדמת בהשקעה של כ-200 מיליון דולר.

2008
באופן רשמי- נייר חדרה בע"מ
2010
יישום החזון

הקמת מערך לייצור ניירות אריזה ממוחזרים ב-100%. המערך הגדול והמתקדם ביותר מזרח התיכון.

2015
מכירת חוגלה

חוגלה נמכרת לחברת קימברלי קלארק העולמית.

2015
קרן פימי רוכשת את נייר חדרה

קרן ההשקעות ‘פימי’, קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל, רוכשת את נייר חדרה כצעד של אמון והבטחה לעתיד.

2015
נייר חדרה- פתרונות אריזה ומיחזור

החברה מאמצת אסטרטגיה חדשה לפיה תתמקד בתחומי האריזה, הנייר והמיחזור. אסטרטגיה זו מציבה את הקבוצה כחלוצה ביישום עיקרון הכלכלה המעגלית בישראל.

2020
תפוקות שיא

נעילת העשור עם שנת שיא בתפוקות הייצור והאיסוף, בזכות מיצוי השקעות ומצויינות תפעולית.

2021
חגיגות 70 שנה לנייר חדרה

נעילת העשור עם שנת שיא בתפוקות הייצור והאיסוף, בזכות מיצוי השקעות ומצויינות תפעולית.

2022
השקת מיתוג חדש קבוצת אינפיניה

נעילת העשור עם שנת שיא בתפוקות הייצור והאיסוף, בזכות מיצוי השקעות ומצויינות תפעולית.

2023
ורידיס רוכשת את אינפיניה

ורידיס מתמקדת בפיתוחם ובהוצאתם אל הפועל של שירותים ומיזמים בתחומי פסולת, מים ואנרגיה.

תקנים

AMAZON CERTIFIED

תקן המאשר שהיצרן עבר הסמכה על ידי חברת אמזון העולמית והינו מאושר לייצור, עיצוב, אספקה ובחינה של אריזות FFP על פי הסטנדרטים המחמירים של החברה. כרמל פרנקל הינה היצרן היחיד בישראל בעל הסמכה זו והשותף הישראלי היחיד ברשת ה- APASS של אמזון.

MADE IN ISRAEL

תו “מיוצר בישראל” הוא מיזם שיצר משרד הכלכלה והתעשייה שנועד לעודד צרכנים בישראל לבחור לקנות מוצרים שמיוצרים בישראל. הדרך שנבחרה היא להטביע תו בולט על מוצרים שעמדו במדדים (קריטריונים) להגדרתם כתוצרת ישראל. ההגדרה למוצר ישראלי הוא מוצר שמחיר המרכיב הישראלי בו, מהווה לפחות 35% וכתוצאה ממנו התקבלו מוצרים אחרים או שונים.

תו ירוק

תו ירוק המוענק על ידי מכון התקנים הישראלי מעיד על כך שפגיעתו של המוצר או השירות בסביבה פחותה. מוצר או שירות בעלי תו ירוק, מפחיתים את השימוש בחומרים מסוכנים, משפרים את היעילות האנרגטית ומפחיתים את הפגיעה בסביבה. התו הירוק, מהווה עבור היצרן אישור אובייקטיבי שהמוצר או השירות אכן “סביבתי” ואינו מתהדר בתואר לא לו.

ISO 27001

ISO/IEC 27001 (נקרא בקיצור ISO 27001) הוא תקן בינלאומי לניהול אבטחת מידע. הוא מפרט דרישות להקמה, יישום, תחזוקה ושיפור מתמיד של מערכת ניהול אבטחת מידע (ISMS), שמטרתה לעזור לארגונים להפוך את נכסי המידע שהם מחזיקים לבטוחים יותר

ISO 9001-2015

התקן מגדיר דרישות למערכת ניהול איכות. עמידה בדרישות התקן מעידה כי הארגון: מסוגל לספק באופן עקבי מוצר העומד בדרישות הלקוח, חותר להגביר את שביעות רצון לקוחותיו באמצעות יישום אפקטיבי של מערכת ניהול האיכות בארגון, נותן מענה לסיכונים ולהזדמנויות, ומיישם תהליכים לשיפור מתמיד של המערכת באמצעות הבטחת התאמה (CONFORMITY) לדרישות הלקוח ולדרישות תחיקתיות ישימות

ISP 1400-2015

תקן ISO 14001:2015 הנו תקן בינלאומי לניהול סביבתי, אשר מטרתו היא להקנות כלים ולהנחות את הארגון בתחומים בהם קיימת השפעה בפעילותו השוטפת על הסביבה.

ISO 45001-2018

ISO 45001 הוא תקן ISO למערכות ניהול של בטיחות וגיהות בתעסוקה, שפורסם במרץ 2018. המטרה של ISO 45001 היא צמצום פגיעות ומחלות תעסוקתיות.

FSC

תקן ISO 22000 מגדיר תהליכי ייצור בתעשיית המזון, במטרה להפחית סיכונים ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש. התקן קובע דרכי פעולה לניהול איכות בכל היבטי הייצור של מוצרי המזון – משלב הטיפול בחומרי הגלם, עבור בייצור, ועד שלבי האחסון והאספקה ללקוח הקצה.

FSSC 22000

תקן ISO 22000 מגדיר תהליכי ייצור בתעשיית המזון, במטרה להפחית סיכונים ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש. התקן קובע דרכי פעולה לניהול איכות בכל היבטי הייצור של מוצרי המזון – משלב הטיפול בחומרי הגלם, עבור בייצור, ועד שלבי האחסון והאספקה ללקוח הקצה.

BRC FOOD

תקן ISO 22000 מגדיר תהליכי ייצור בתעשיית המזון, במטרה להפחית סיכונים ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש. התקן קובע דרכי פעולה לניהול איכות בכל היבטי הייצור של מוצרי המזון – משלב הטיפול בחומרי הגלם, עבור בייצור, ועד שלבי האחסון והאספקה ללקוח הקצה.

HACCP

תקן HACCP מגדיר תנאי ייצור נאותים בתעשיית המזון, במטרה להפחית סיכונים, להתמקד במניעתם, ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש. תקן HACCP קובע דרכי פעולה לניהול איכות בכל היבטי הייצור של מוצרי המזון – משלב הטיפול בחומרי הגלם, עבור בייצור, ועד שלבי האחסון והאספקה ללקוח הקצה. לקוחות רבים ברחבי העולם יודעים לזהות את סמל התקן לבטיחות מזון, ומרגישים ביטחון רב יותר כאשר הם רוכשים מוצרי מזון מיצרנים ומשווקים הנושאים את תו האיכות הזה.

ISO 18001

תעודת הסמכה למערכת ניהול בטיחות בתעסוקה. תעודת 18001 ISO אותה קיבל הארגון, מוכיחה למעשה שהארגון אכן נקט באמצעים הנדרשים למימוש מחויבות הארגון לעובדים, בכל הנוגע לבטיחותם ובריאותם.